Over Studio Kleurrijk

Studio Kleurrijk is de all-in-one reclamestudio van Fran Dekkers.

"Ik verzorg totaalconcepten voor tekst, vorm en beeld. Van logosticker tot en met productcatalogus en van facebook advertentie tot en met complete website."

Heb je een vraag, opdracht of wil je eens kennismaken? Stuur me dan een bericht!
studiokleurrijk@kpnmail.nl

Ik neem dan z.s.m. contact op.

Fran Dekkers

  • Black LinkedIn Icon

Over Fran

Mijn verhaal...
Franneke Dekkers        
(Nijmegen, 1969)

 

"Van kleins af aan ben ik gefascineerd door kleur, muziek en fotografie. Daarbij heb ik altijd grote bewondering voor bepaalde mensen om me heen. Interessante en dierbare mensen. Ze motiveerden me om over grenzen heen te gaan, en andere wegen in te slaan.


Zo heb ik heb als kind heel wat uurtjes doorgebracht bij buren. Dat begon in Swartbroek. Aan de overkant van de weg repeteerde geregeld muzikanten. Erg interessant voor een stel nieuwsgierige kleine koters. Gewapend met verrekijker volgde we de soulpijpen met baarden en grote trommels en gitaren naar hun repetitielokaal. En vanuit onze bedjes konden we de bas en drums ritmes volgen. Aan de andere kant van het huis kwamen we veel over de vloer bij buren die handelde in kunst en antiek. Bij hun in huis was altijd bedrijvigheid en gezelligheid. Vaak kwamen er mensen van over de grens over de vloer. Er werden luidkeels Franse chansons gezongen, En bij binnenkomst prikkelende geuren van leer, gebakken champignons, wijn en pijptabak. We mochten er biljarten, struinden tussen de klokken en antieken vondsten en op zondag gingen we geregeld samen op pad: de bossen in om paddenstoelen te zoeken, 'crossen' met hun Landrover in Budel over de tankbaan of voor een bezoekje aan de markt in Luik. Toen ze in '81 naar Frankrijk vertrokken brachten we er af en toe de zomervakantie door, aan de voet van de Pyreneeën. Ze hadden daar een sprookjesachtig huis met zwembad en prachtige tuin. En ook daar werden me mee gesjouwd naar leuke marktjes, wijnboeren, bossen of steengroeves om fossielen te zoeken. Inmiddels waren we zelf verhuisd naar Ell. En ook daar troffen we het met leuke creatieve buren: een modeontwerpster en docent handvaardigheid met een stel leuke dochters.
Ze hadden een prachtig gestyled huis met een 'witte kamer'. En ook het zelf gebouwde poppenhuis was tot in detail gestyled met leuke stofjes en zelf beschilderde behangetjes en meubeltjes. Daar werd mijn interesse voor design geprikkeld. We hielden schilder- en knutselmiddagen met de buurmeiden en timmerde een hut achter in de tuin.

Maar er zijn natuurlijk nog meer inspiratiebronnen geweest. Mijn ouders, met hun grote voorliefde voor kunst en literatuur. We reisden samen langs heel wat steden, musea, kerken en kastelen. Zij hadden altijd een gezellige schare vrienden/familie om zich heen. Als kind ging wij geregeld met die vrienden of familie mee op pad. Bijvoorbeeld naar Nijmegen. Ik mocht er m'n eigen gemaakte foto's ontwikkelen in de doka. Of tekenen in het atelier op een grote schildersezel. Met mijn broer en zussen hielden we er verkleedpartijen, voerden we toneelstukjes en 'concerten' op. Na een bezoekje aan de kunstacademie waar een van hen studeerde, was ik vastberaden dat ik ook iets in die richting wilde gaan doen in de toekomst.
Ik bewonder ook mijn dappere ooms en tantes. Mensen die op wonderbaarlijke wijze altijd van niets iets wisten te maken, waardoor gewone familiebezoekjes nooit saai waren. Mijn oom & tante uit Leiden hadden een indrukwekkende platenkast. En een al even indrukwekkende verzameling (strip)boeken. Prachtig ingebonden kunstcatalogi van alle groten der aarde. Monet, Gaudi, Matisse, Miro, Dali, Keith Haring... Met hen ging ik op pad naar Leiden, Amsterdam, 't Museumplein, De Albert Cuyp, uitwaaien aan zee of fietsen door de polders. 's Avonds keken we naar Koot & Bie, Freek, Youp of op het puntje van de stoel naar sport. Bovendien was mijn oom Joop de 'hoffotograaf'. Hij had een archiefkast vol familiefoto's. Toen ik ouder werd wisselden we reiservaringen, foto's of recepten uit onder het genot van een goed glas wijn.

Mijn kunstacademie-avontuur viel in het water, toen ik nipt zakte voor m'n HAVO-examen. (Blijkbaar toch iets te veel met volleybal, bandjes, vakantiebaantjes en andere zaken bezig geweest naast school?) Omdat er zoveel uitvallers waren op de academie, besloot ik om een jaar later 'safe' naar de Grafische School in Eindhoven te gaan, met als specialisatie reproductie tekenen en dtp, op de 1e generatie AppleClassic-computers. Bovendien kon ik dan ook gaan samenwonen met mijn grote liefde Ruud, een doorslaggevende reden om niet naar Utrecht te vertrekken.
Tijdens die studie heb ik veel ervaring opgedaan bij Ontwerpburo Vijgenboom in Venlo en bij Celed Reclame in Geldrop. Een kleine uitgeverij met eigen drukkerij die alle grafische technieken in huis had. Ze hadden net geïnvesteerd in nieuwe Apple Macintosh IIFX computers en een fotozetter. Hier kreeg ik ook mijn eerste baantje aangeboden. Daarna volgde nog fijne werkplekken bij Schreurs Commercial Artwork, Schreurs Communicatie Producties (beide in Weert), Litho Roermond en P&P Grafimedia Maasbracht.

Naast mijn werk als grafisch ontwerper/DTP-er verzorgde ik hobbymatig vaak kleine projecten. Fotografie opdrachten, presentaties, tekst of pr-activiteiten voor verenigingen. Toen P&P Grafimedia in zware tijden terecht kwam, ben ik voor mezelf begonnen en tot op heden bevalt dat erg goed.

Mijn partner Ruud is zelfstandig muzikant, reviseert muziekinstrumenten en werkt als vakkundig project- en meubelbouwer. Samen hebben we de goede tradities van onze voorgangers overgenomen en ondertussen doen we hard ons best om onze 2 kinderen ook een onbezorgde inspirerende jeugd mee te geven!"

Fran Dekkers (2012)

Woonde in: Nijmegen, Nederweert (Schoor), Swartbroek, Ell, Eindhoven, Weert en Beegden.

Werkte bij: Celed-Reclame (Geldrop), Schreurs Commercial Artwork/Communicatieproducties (Weert), LithoRoermond later P&P Grafimedia (Maasbracht).
Eigen onderneming: Studio Kleurrijk - grafisch ontwerp en reclame

  • Black LinkedIn Icon

www.studiokleurrijk.nl © 2020 by Studio Kleurrijk - Ontwerp & Reclame. Nederland - Limburg - Maasgouw

  • STKL LinkedIn
  • Studio Kleurrijk FB
  • Google+ STKL
  • Pinterest Fran